Wia - Sociale Zekerheidsrecht Advocaat

Gepubliceerd jan. 28, 23
6 min read

Uwv Bezwaar Wia Uitkering

Volgende beoordelings gesprek is over 8 maanden. Maar volgens UWV arts is het goed dat ik een psychiater zie. Er komt een hoorzitting voor het bezwaar tegen de WGA beslissing. Begin 2010 ga ik in behandeling bij een psychiater. Ondertussen krijg ik een oproep in maart van de UWV arts om onderzocht te worden door een psychiater. WIA-uitkering - Advocaten in Uitkeringszaken.

Er worden verschillende vragen testen uitgevoerd. Een vreselijke ervaring. Ik was een wrak! De uitvoering van de testen vind ik volkomen onwetenschappelijk, daar de psychiater mij beinvloedde hoe ik de vragen moest beantwoorden. Dit heb ik ook medegedeeld aan de UWV arts. De uitslag/resultaten heb ik overlegd met mijn psychiater en deze was het niet eens met de uitslag! Er is ook contact geweest tussen beide psychiaters (Is uw Ziektewet- of WIA-uitkering afgewezen?).

Via advocaat wordt hier bezwaar tegen gemaakt. Het is ook vreemd dat informatie van de hoorzitting wordt gebruikt door de werkgever in hun reactie op ontslag bezwaar. UWV verleent geen ontslag omdat de prognose zeer gunstig is dat ik binnen 26 weken zal herstellen. Mij situatie vergert, dit geef ik door aan het UWV, tot twee maal toe, geen reactie! Oktober 2010 wordt ik weer uitgenodigt voor een beoordelingsgesprek.

Uitkering Advocaat - Uitkeringsproblematiek

In de ochtend kan ik onmogelijk. Teveel afspraken per week is ook niet mogelijk. En ik kan ook niet als ik al een afspraak met een behandelaar heb. Bij de 4rde poging verteld de UWV arts via de telefoon dat als ik de volgende keer niet kom de uitkering wordt opgeschort.

November 2010. Uiteindelijk lukt het om op een gesprek te komen alleen heb ik me vergist in de tijd. Ik heb op tijd naar het UWV gebeld en uitgelegd dat ik mij vergist had (WIA uitkering stopgezet: Hoe kan een advocaat u helpen?). Ik kon toch nog langs komen. De UWV arts maaktte een sarcastische opmerking dat 14:00 uur wel heel erg veel lijkt op 13:00 - Maak Bezwaar WIA Met Gratis WIA Advocaat.

Ik en mijn getuige zijn zeer verbaasd en vragen waarom de behandelende psychiayter niet dezelfde diagnose heeft. De UWV arts vond dat ik een persoonlijkheidstoornis had, hij zou het overleggen met de behandelaars (WIA-uitkering na herkeuring). Ik moest een formulier ondertekenen. Ik begreep hier niks van en wilde het eerst overleggen met behandelaar.

Wia-uitkering Afgewezen? Advocaat Geeft Juridisch Avies

Dat kon ik niet doen want ik begreep er niks meer van. De arts klapte zijn mappen dicht en zei dat het dan voor hem hierbij ophield. Daarom ben ik maar weggegaan. Ik kreeg het ook moeilijk met ademenen (hyperventilatie), dit vertelde ik hem waarop hij sarcastich opmerktem, dat hij dat kon zien, omdat ik wel gewoon kon opstaan en lopen.

Als ik het snel zou tekenen dan komt alles in orde. Het hele gesprek heeft 10 minuten geduurd. Bij thuiskomst zie ik dat het om een medische machtiging gaat, meteen ondertekend en verstuurd. De volgende dag krijg ik een brief van UWV met bericht dat de uitkering wordt geschorst. Reden is hiervoor dat ik 5 keer niet ben komen opdagen voor een uitnodiging voor een gesprek.

We schrijven een klachten brief en een bezwaar. Klacht wordt zogenaamd netjes afgehandeld, UWV kan geen oordeel maken de diagnose door arts, zij waren er zelf niet bij. Maar de arts had niet mogen dreigen met schorsing (hierover kan wel een oordeel gemaakt worden) Over de diagnose die de arts zou hebben verteld, dat komt neer op een misverstand, hij heeft aandoening gezegd (UWV Advocaat Uitkering afgewezen, gestopt of opgeschort?).

Sociaal Zekerheidsrecht Expertise

Uiteindlijk loopt de bezwaarprocedure. De UWV jurist heeft mij er nog wel op gewezen dat het gaat om de 5 keer dat ik niet komen opdagen. Ook over mijn andere klachten maar voor die 5 keer zal er een bezwaren arts aanwezig zijn. Ik denk nu dat UWV zich gaat concenteren op de 5 pogingen die ondernomen zijn voor het maken van een afspraak.

Januari 2011, voor de bezwaar procedure worden de nodige dossier stukken naar mij gestuurd. In het medische verslag 2011 (voor het eerst dat ik dit verslag zie) staat bij de D.D. diagnose, mogelijke genderproblematiek. Ik bekijk het medische verslag van het eerste gesprek 2009 en daar staat hetzelfde, genderproblematiek. Ik heb de UWV arts om een onderbouwing en uitgebreide omschrijving van de diagnoses gevraagd.

Op 14 februari is de hoorziiting. Ik wil mijn verhaal maken papier en aan de UWV op de hoorzitting geven. Wat wordt er van mij verwacht op zo'n hoorzitting, moet ik ook alles onderbouwen wat ik in het verhaal zet, of kan dat later? Want er staan heel veel leugens in, bijv, dat ik 6 maanden heb gewerkt op mijn boot.

Bezwaar Wia Uitkering Bij Het Uwv

Ww-uitkering - Advocaat Bezwaar UwvWw-uitkering - Advocaat Bezwaar Uwv

Ik weet het is een lang verhaal, dat was niet mijn bedoeling. Ik hoop dat er mensen zijn die mij wat feedback kunnen geven? beste Velde, wat een verhaal. Er is ontzettend veel gebeurd tussen jou, werkgever, bedrijfsartsen, psychiaters en UWV. Nu sta je voor een hoorzitting. Je wilt weten wat er van je wordt verwacht op de hoorzitting bij UWV.

Maak Bezwaar Wia Met Gratis Wia AdvocaatConflict Of Bezwaar Uwv

Dus behandeling en bejegening van het UWV-personeel. Je moet wel kunnen aantonen dat wat je zegt ook werkelijk zo is - Bezwaar WIA uitkering - Advies Advocatenkantoor. Ik neem aan dat je daar bewijzen voor hebt? Waar het omgaat is dat je wilt dat de uitkering weer wordt doorbetaald. Dus je moet ook aandacht geven voor het aantal keren dat je niet kon.

Je kunt dat als basis gebruiken. Maar bespreek het ook vooraf goed door met je advocaat. Sterkte, Peter Beste Peter, Bedankt voor je reactie. Er is inderdaad veel gebeurd. Ik heb inmiddels met de advokaat voor arbeidsrecht contact gehad. De WGA wordt gewoon doorbetaald, die schorsing is al in het begin meteen ingetrokken nadat ik een klacht had ingediend.

Hoe Verloopt Een Wia-keuring?

En zal er een bezwaar arts aanwezig zijn om mij te beoordelen. Het is dus gewoon een keuring onder het mom van hoorzitting. En dan mag ik daar gaan bewijzen dat ik ziek ben lichamelijk en psychisch, en dat het niet gaat om een genderprobleem. Er is ook geen persoonlijkheidsprobleem.

Een UWV psychiater die mij 30 minuten gesproken heeft en mij een test heeft laten afmnemen waarbij zij mij heeft beinvloed op de manier van beantwoorden van de vragen. Mijn eigen psychiater die mij nu al 1 jaar behandeld. Waarom zou ik bij de hoorzitting aanwezig zijn. De UWV is hopelijk wel capable genoeg om logisch na te denken en de goeie beslissing te maken.

Maar dan niet via een hoorzitting. Ik heb vandaag besloten dat ik er niet heen kan daar ik gewoon niet zeker weet of ik dan of heel ziek of een beetje ziek ben. Ik ben er nu al dag en nacht mee bezig en ik ga mijn grenzen bewaken. Ik heb mijn behandelaars hiervan op de hoogte gebracht.

Conflict Of Bezwaar Uwv

Het bericht dat er een bezwaar arts aanwezig zal zijn komt ook pas de 26 ste Jan. binnen, alleen omdat ik toevallig had gebeld. Krijg ik een dag later een brief met de mededeling over een bezwaar arts. Hella beste Hella, ik hoor graag verder van je hoe het verder is afgelopen.

Maak Bezwaar Wia Met Gratis Wia AdvocaatWia-uitkering Afgewezen? Advocaat Geeft Juridisch Avies


Sterkte maar toch ook succes! Beste Peter, ik houd je op de hoogte. Ik ga toch proberen naar de hoorzitting te gaan. Bedankt voor de feedback! Graag gedaan, het lijkt mij voor jou niet eenvoudig. Sterkte! Ik wil je alvast veel succes wensen met je hoorzitting. Ik heb er zelf ooit ook een gehad bij het UWV.

Navigation

Home

Latest Posts

Wia - Sociale Zekerheidsrecht Advocaat

Published Jan 28, 23
6 min read

Vervroegde Iva Aanvragen, Hoe Doe Je Dat?

Published Dec 18, 22
6 min read